Blogg

Dyka in i min blogg för en unik kombination av forskningsbaserad kunskap och praktisk erfarenhet från mitt liv som hundtränare och följeslagare till en underbar hundflock. Här hittar du insikter som går bortom det vanliga, där vetenskap möter vardag och skapar en rik förståelse för våra fyrbenta vänner. Från effektiva träningsmetoder till djupgående insikter om hundbeteende, erbjuder min blogg en ovärderlig resurs för alla hundälskare. Utforska en värld av kärlek, lärande och glädje genom att följa med mig på min resa genom hundarnas fascinerande universum – varmt välkommen till en plats där vetenskap och hjärta möts!

Lar-dig-och-din-hund-hitta-kanta

KANTARELLKURS NYBÖRJARE

Kantarellsök – en av de kanske mest rogivande aktivisterna för många att göra med sin hund. Men det är inte bara kul och (förhoppningsvis i slutändan) gott att söka kantareller med din hund. För när du låter hunden söka kantareller är till nytta för både hund och människa.

Läs mer...

elfenbensvit-och-askgra-text-gor

VÄLJA RÄTT VALP!

Vilken valp ska jag välja?

Att välja rätt valp är en viktig beslut och kräver noggrann övervägning. Här är några steg som kan hjälpa dig att göra det bästa valet:

Läs mer...

elfenbensvit-och-askgra-text-gor

HUNDEN – VAD SÄGER DEN EGENTLIGEN?

Hundar kommunicerar främst genom kroppsspråk, rörelser och ljud. Men vi måste titta till helheten när vi läser av en hund. Det räcker inte med att se en viftandes svans och säga att hunden är glad – utan hur hålls svansen upp? Hur står hunden – självsäkert? Hur är öronen riktade? Är läpparna långa eller korta?

Läs mer...

stretching-2

VARFÖR MUNKORG?

Att träna in munkorg på en hund kan vara användbart av flera skäl:

Säkerhet: En munkorg kan hjälpa till att förhindra att hunden biter eller tuggar på saker som kan vara skadliga, inklusive giftiga föremål. En av de vanligaste anledningarna till munkorg som jag varit med om är att hundarna äter allt de kommer över under promenaderna.

Läs mer...

img_4792

VARGHYBRID – VAD ÄR VAD?

Dialogen är het på sociala medier. Jag tänker att vi behöver bena ut lite vad som är vad: VAD är en varg, VAD är en hund och vad är en VARGHYBRID?

Personligen lägger jag inget värde i DEBATTEN i sig utan vill hålla mig till fakta.

Läs mer...

elfenbensvit-och-askgra-text-gor

VARFÖR SKÄLLER HUNDAR?

Varför skäller hundar?🧐

Har du en hund som skäller (jag har), så måste vi först fundera på VARFÖR vår hund skäller innan vi kan börja jobba med problemet.

Läs mer...